Slumpat blogginlägg

söndag 31 maj 2015

Birger

Åke och Daenerys har gjort det igen. I år blev det bara en avkomma, men inte desto mindre fluffig sådan. Jag har valt att kalla detta duntroll för Birger, eftersom den spenderat sina första dagar utanför holken i grannarna Birgit och Rogers äppelträd Jag låter här "Birger" vara ett unisexnamn då "Rogit" inte har samma klang (i mitt tycke skulle det senare passa bättre på en kanin än en uggla). Enligt ovan nämnda grannar satt Birger under gårdagen på den nedersta grenen i trädet och tycktes bry sig föga om att det sprang omkring människor som tog bilder och klippte gräset bara någon meter därifrån.


2 kommentarer:

  1. Riktigt fulsöt, som uggleungar kan vara :) Vad tacksamt att han satt där helt orädd i solskenet. Tycker om att du visar både en närbild och en där miljön framgår.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men kanske mest ful ändå... =) Jo det är ju tacksamt att den inte kan flyga än också, och att föräldrarna är ovanligt fega för att vara ugglor. Problemet med det är ju bara att det är svårt att veta om man stör, fast den verkade ganska oberörd. Får hoppas att inte räven upptäcker den bara!

      Radera