Slumpat blogginlägg

måndag 7 november 2016

Gibraltar

I samband med en ny observatorieresa till Sierra Nevada togs tillfället i akt att snika en sväng förbi Gibraltar. Bilder på apor kommer i senare inlägg.

St Michael's cave, ett ställe som säkerligen var hur häftigt som helst innan det totalförstördes av alla turistanpassningar.

Utsikt mot Spanien, gränsen går på andra sidan flygplatsen.

Utsikt åt väster och Bay of Algeciras.

Inifrån "The great seige tunnels". Ganska häftiga tunnlar, men man blir lite trött på britternas eviga tjat om sin krigshistoria.

Klippan och utsikt åt väster.

Berget, staden, skeppen.

Linbana upp på berget, som vi dock aldrig åkte på grund av hög prissättning.

Klippan.

Liknande skyltar fanns även för bland annat kaniner, ormar, apor och ödlor, men jag tvivlar på att de hjälper då turistguiderna kan köra ganska fort på de smala vägarna, och de räcken som ska skydda en från att trilla ner i avgrunden är närmast att betrakta som symboliska. Eller som vår chaufför klokt sade: "You don't need a belt, I'm a good driver".

Ganska mycket båtar.

Klotter. Om symbolerna på bilden har någon koppling med varandra eller om det rör sig om två olika verk vet jag inte.

Under promenaden tillbaka till Spanien fick vi vänta på att ett flygplan skulle landa. Det var ungefär som en järnvägsövergång, fast lite mer bisarr och annorlunda.

Vi passade även på att ta en sväng till Tarifa, som är sydspetsen på den iberiska halvön. Det var det blåsigaste stället jag varit på i hela mitt liv, men nu har jag i alla fall sett Afrika (de mörka kullarna som ser ut som låga moln vid horisonten).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar